2020

PESTA VIRTUAL SEMINGGU SECARA ONLINE

EDISI KE-8 | 23 - 28 NOVEMBER 2020

WeNiaga

https://weniaga.com/

Kami Menyediakan Platform Untuk Perniagaan Yang sedang berkembang pesat iaitu Memerlukan Sistem yang dapat mengikut Kehendak dan Keperluan Perniagaan mereka serta Mampu Meminimalkan Kos Perniagaan dan Memudahkan Pengurusan Mereka. Didalam Sistem Ini Kami Menyediakan 3 Dalam 1, Dimana Pemilik Perniagaan Mampu Menguruskan Kesemua Produk Mereka, Pengurusan Tempahan, Pengurusan (Agent-Agent) dan Pengurusan Sistem.

Seterusnya Pemilik Perniagaan (HQ) hanya perlu Fokus kepada (Marketing and Sale) sahaja kerana semua pengurusan akan Bersistem dan Sistematik, Hal ini juga dapat membuka peluang perniagaan untuk menjana pendapat kepada Suri Rumah dengan menjadi (agent-gent) mereka, Ini amat bagus kerana dapat menambahkan pendapatan isi rumah dan Suri Rumah dapat menambah Pengetahuan mengenai perniagaan dan juga pengurasan bersistem (teknologi).

Antara Fungsi Pengurusan Produk ialah Dimana Mereka Mampu Mengurus Jenis Produk, Kategori, Kuantiti, Harga Dan Lain-Lain Yang Berkaitan Dengan Produk Yang Diniagakan. Pengurusan Tempahan Pula, Untuk Mengurus Tempahan-Tempahan Daripada Stokis, Dealer, Dropship, Pelanggan dan Lain-lain. Pengurusan Agent Pula Iaitu Dimana Mereka Mampu Menguruskan Dengan Lebih Sistematik.

Kesemua Ini Amatlah Bersesuaian Untuk Pemilik Perniagaan Yang Berkecimpung Di dalam Bidang OEM Atau Produk Dimana Mereka Memerlukan Sebuah (Central Management System) Yang Mampu Mencapai Dan Memudahkan Pengurusan Mereka.

Oleh

Data Brain Sdn. Bhd.

Pengalaman Kami Didalam Projek Ini Adalah hampir 4 Tahun Dimana Kami Secara Awalan Memulakan (Research and Development) senjak 2016. Keupayaan Kami Juga Telah Terbukti Dimana Kami Telah Berjaya Mendapatkan Projek Dari Kerajaan Dan Swasta Dimana Kami Diberi Kepercayaan Untuk Membuat Laman Sesawang (Website) Untuk Menteri Besar Incorporated (Mbi) Kedah. Kami Juga Melakukan Penyelangaraan Website Mbi Kedah. Kami Juga Didalam Fasa Untuk Membuat Sistem Human Resource Untuk Perbadanan Menteri Besar Kedah Dan Didalam Fasa Pembikinan. Projek Swasta Kami Pula Ialah Bersama Dengan Dato Aliff Syukri (Terlajak Laris) Yang Memerlukan Sistem Yang Mampu Membantu Pihak Mereka Untuk Memudahkan Segala Urusan Perniagaan Serta Agent-Agent Mereka. Untuk makluman antara Agent-agent dan Dropship AS Legacy kebanyakan nya adalah Suri Rumah dan Suri Rumah yang Berkerjaya. Dato Aliff Syukri Merupakan Salah Satu Pelanggan Kami Yang Akan Menggunakan Sepenuhnya (Central Management System) Kami Pada 01/09/2019 Ini Untuk Produk AS Legacy. Dato Aliff Syukri Telah Menggunakan Sistem Beta Kami Semenjak Tahun Lepas Dimana Kami Sekarang Dalam Fasa Penambahbaikan Versi Yang Baru iaitu 3.0. Selain daripada itu ada beberapa Pemilik perniagaan yang Sedang Berkembang yang mana saya tidak boleh tulis didalam tulisan ini kerana menjaga (PnC) Pelanggan. Sekarang kami dalam Prosess menyiapkan 34 modul (Production) untuk Software as a service (Saas) dan Seterusnya akan membangunkan Platform as a service (PaaS) untuk memudahkan custom system pelanggan WeNiaga dilakukan dengan cepat.

Terkini

Statistik User 2016 – 200 User 2017 – 100 User 2018 – 2000 User 2019 – 11,000 User

Teknologi

SaaS, PaaS, Framework: Laravel, Runcloud dan Upcloud