Validator System for Portal Assessment

http://www.websitekerajaan.com

Sistem validator untuk menilai laman web/portal kerajaan dengan menggunakan sistem crawler yang mengesan tags yang didapati dari laman web/portal tersebut. Tags tersebut akan dimasukkan terlebih dahulu oleh developer ke dalam codes yang berkaitan.

Oleh

Website Kerajaan

Satu inisiatif untuk mengumpulkan semua kriteria-kriteria pernilaian laman web/portal kerajaan yang dikeluarkan oleh MAMPU setiap tahun untuk memantau laman web/portal kerajaan supaya sentiasa mempunyai kandungan terkini berkenaan dengan agensi masing-masing, memberikan maklumbalas perkhidmatan yang cepat & tangkas, sentiasa update-to-date dengan teknologi terkini untuk diaplikasikan dalam pembangunan laman web/portal agensi masing-masing.

Terkini

– Websitekerajaan.com menjadi antara rujukan utama untuk kriteria-kriteria pernilaian yang dikeluarkan oleh pihak MAMPU setiap tahun. – Juga sebagai rujukan utama untuk mendapatkan keputusan pernilaian tersebut setiap tahun. – Data-data tersebut telah dikumpulkan sejak pernilaian ini diperkenalkan sejak tahun 2010 lagi.

Teknologi

– Laravel framework – MySQL – Cloud server